IPL

IPL behandelingen

Ik heb al ruim 8 jaar ervaring met IPL. Het is de meest veilige manier om van ongewenste haargroei af te komen.
Wilt u een persoonlijk gesprek over deze behandel methode? Neem dan gerust contact voor een geheel vrijblijvend intake gesprek met gratis proef flitsen!

Hoe werkt het?

Het IPL-apparaat is een flitslamp, geen laser.
De lamp zet lichtflitsen om in warmte, die via het pigment van het haar bij de haarwortels komt. Omdat de haarwortels door de warmte worden vernietigd, is het haar niet meer in staat terug te groeien.

Het IPL-apparaat produceert lichtenergie in één of enkele pulsen. Deze lichtenergie wordt vervolgens opgenomen door het pigment in het haarzakje. Dit duurt minder dan een seconde, lang genoeg om het haarzakje te vernietigen en kort genoeg om huidveiligheid te garanderen.

IPL mogelijkheden

Roodheid
Couperose (verwijde haarvaatjes)
Acne
Pigmentvlekken
Rimpels
Huidverjonging

Is IPL altijd en voor iedereen een oplossing?

Over het algemeen wel, blonde en grijze haren kunnen moeilijk of niet worden verwijderd, dit verschilt per persoon.

Wat te doen voor en na een behandeling?

U zult het beste resultaat zien wanneer u een lichte huid heeft met vrij donkere haren.
Daarom kunt u gedurende de behandelingen beter niet zonnen of onder de zonnebank gaan en geen zelfbruinende crème gebruiken.
Daarnaast wordt u verzocht om vanaf 6 weken voor de eerste behandeling en tussen de behandelingen de haren alleen nog maar te scheren of te knippen.
De behandeling zelf is nagenoeg pijnloos en door de absolute huidvriendelijkheid van IPL-onthaarmethode kunt u na de behandeling gewoon alle dagelijkse bezigheden weer oppakken.

Hoe lang duurt de behandeling?

De duur van de behandeling is afhankelijk van welk gebied u laat ontharen.
Een behandeling varieert van 10 minuten (bijvoorbeeld bij de bovenlip) tot 1 uur (bijvoorbeeld bij de onder- en bovenbenen).

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

In totaal heeft u gemiddeld 6 tot 10 behandelingen nodig om alle ongewenste haargroei definitief te verwijderen.
Tijdens een behandeling worden alleen de haarzakjes van de haren in de groeifase vernietigd. In verband met verschillende fases van haargroei zijn er ook meerdere behandelingen noodzakelijk. Heeft u een behandeling gehad, dan ziet u na ongeveer 2 weken al een duidelijk resultaat; de haren die in de groeifase zaten zijn vernietigd en vallen uit en er komen geen haren meer terug. Afhankelijk van het te behandelen lichaamsdeel, wordt een behandeling om de drie tot vijf weken herhaald.

Na een vrijblijvend intakegesprek ga ik een behandelprogramma samenstellen dat optimaal is afgestemd op uw huid- en haartype.

Tijdens het intakegesprek zal ik al uw gegevens noteren en eventuele contra indicaties met u doornemen. Er kan een proefbehandeling worden gedaan waar een paar lichtflitsen worden gegeven in het te behandelen gebied om de huidreactie te bepalen. De behandeling vindt dan na 48 uur plaats.

Prijslijst – Ontharen gezicht

Wenkbrauw tussenstuk € 7,-
Bovenlip € 15,-
Wangen € 15,-
Kin € 15,-
Hele gezicht € 50,-

Prijslijst – Ontharen lichaam

Hals € 15,-
Nek € 15,-
Oksels € 20,-
Schouders € 40,-
Borsten vrouw incl. tepelhof € 15,-
Bikinilijn € 20,-
Gehele schaamstreek € 30,-

Voor mannen

Hele rug incl. schouders man € 100,-
Buik € 40,-
Borst € 40,-
Borst en buik € 80,-
Hele rug € 80,-

Let op!

Bovenstaande prijzen gelden per behandeling, en zijn indicatief afhankelijk van haargroei en te behandelen oppervlakte. Gedurende het intakegesprek worden deze besproken om tot de juiste prijsafspraak te komen. Maak nu een afspraak voor een gratis intake gesprek.

Back to Top